Laadstations voor steden en gemeenten

Laadstations voor steden en gemeenten

 

 

Laadpalen voor steden en gemeenten

Als gemeente vindt u het belangrijk om laadpalen aan te bieden die ook in het straatbeeld passen. Dit is met name een aandachtspunt in historische binnensteden. Zo voorziet u in uw gemeente of stad voldoende voorzieningen voor elektrische auto’s zonder afbreuk te doen aan het historische karakter van uw stad.

Laadpaalinstallatie voor steden en gemeenten

Op elk openbaar terrein gelden eisen en voorwaarden waaraan elektrische laadpalen moeten voldoen. Denk hierbij aan toegankelijkheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Tumso Laadpaal Techniekers heeft een ondergronds laadpunt in het assortiment opgenomen. Hiermee kunnen elektrische auto’s uit het zicht worden opgeladen. Op de stoep of straat merkt de bezoeker er niets van. Bovendien motiveert u als bestuur zowel bezoekers als bewoners om over te stappen op elektrisch rijden.

Hoe vraagt ​​u een laadpunt aan?

  1. Vul het offerteformulier in: Het kost niet veel tijd om ons offerteaanvraagformulier in te vullen. Of laat uw vraag en gegevens achter via info@laadpaaltechniekers.be, dan nemen wij contact met u op. Wij beloven een snelle reactie.
  2. Gratis offerte: Na een offerteaanvraag belt een van onze technische medewerkers u. Zij beoordelen uw behoeften en geven een realistische prijsopgave op basis van de ontvangen technische gegevens.
  3. Laadstationtechnicus ter plaatse: Het bezoek van onze laadstationtechnicus vindt plaats nadat u akkoord bent gegaan met de offertevoorwaarden. Tijdens dit bezoek wordt gecontroleerd of uw elektrische installatie aan de vereiste eisen voldoet. Als dat het geval is, plannen we de installatie in.
  4. Laadstationinstallatie: Onze laadstationtechnicus zorgt vervolgens voor een veilige en duurzame installatie van uw nieuwe laadpunt op de meest geschikte locatie op uw locatie.

Onderhoud en ondersteuning

Ook na de installatie blijven wij voor u beschikbaar. U kunt ons op elk moment van de dag en elke dag van de week bereiken. Zo kunnen we alle vragen beantwoorden en technische interventies zonder wachttijd uitvoeren.

Het karakter van het stadscentrum blijft intact

Historische stadsgezichten worden vaak beschermd. Obstakels zijn dan niet toegestaan. Dat geldt voor bijna elke Grote Markt in ons land. Andere voorbeelden van openbaar terrein zijn parkeerplaatsen op straat of openbare parkeerplaatsen bij het winkelcentrum, een hotel, restaurant of ziekenhuis.

Tot slot denken we ook aan taxistandplaatsen, boten op kanalen en tijdelijke evenementen zoals kermissen en markten. Ook daar is het belangrijk om laadpalen aan te bieden. Laadpunten kunnen ook erg belangrijk zijn voor de bevoorrading van de lokale horeca.

Laadpunten in België

België heeft behoefte aan een netwerk van laadpunten dat het hele land kan bestrijken. Er wordt aan gewerkt, maar het gewenste aantal is nog niet bereikt. In stedelijke gebieden is de dekking het beste. Wie veel buiten de steden reist, moet vaak toch zijn route aanpassen. Dit is niet nodig als u een laadpunt op uw eigen terrein plaatst of de gemeente vraagt ​​om er ergens anders een te plaatsen. De regelgeving kan per gemeente verschillen.

Openbaar laadpunt aanvragen

Openbare laadpunten kunt u aanvragen bij de gemeente waar u woont. Dit kan meestal via de gemeentelijke website. Zo kunnen gemeenten, in samenwerking met burgers, de dekking van laadpunten vergroten en inspelen op bestaande behoeften. Openbare laadpunten zijn nodig omdat niet iedereen een laadpunt op eigen terrein kan plaatsen. Dit is het geval bij woningen zonder garage of oprit.

Laadpunt volgt auto

Deze uitdrukking betekent dat laadpunten op verzoek van elektrische autobezitters worden geplaatst. De installatie vindt plaats in de buurt van de woonplaats van de autobezitter. Dit wordt de reactieve uitrolstrategie genoemd. Hiermee is ook direct gegarandeerd dat een laadpunt gebruikers heeft. U kunt ook een aanvraagformulier op onze website invullen. Wij sturen het document meteen door naar uw gemeente.

Kosten voor het laden aan een openbaar laadpunt

Tot voor kort bestond er in Vlaanderen geen duidelijke richtlijn omtrent laadinstallaties, alle bijbehorende infrastructuur en betaalmodaliteiten. De ‘Code voor publiek toegankelijk laden’ (zie www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/laden) behandelt deze thema’s, maar ook thema’s zoals de snelheid en toegankelijkheid van de laadpunten.

Een van de vereisten die in deze code is opgenomen, is dat de betaling moet kunnen worden aangepast aan de situatie ter plaatse, zonder dat de gebruiker een contract of abonnement moet afsluiten. Betalen via sms is daar een voorbeeld van. Zo kan iedereen altijd en overal zijn voertuig opladen.

Lokale besturen en bedrijven volgen deze code al. Het is de standaard voor openbare laadpalen. Deze standaard staat ook bekend als ‘interoperabiliteit’.

Voordelen van elektrisch laden met Tumso Laadpaal Techniekers in een openbare omgeving:

  • Discreet ondergronds geïnstalleerd – het straatbeeld blijft onaangetast.
  • Compact en modern ontwerp – bruikbaar in kleine ruimtes.
  • Robuust en vandalismebestendig. Beveiligd tegen overrijden door een zeer sterk deksel met een slotmechanisme.
  • Veilig – semi-automatisch sluitbaar deksel met een slotmechanisme.
  • Gebruiksvriendelijk – eenvoudig te gebruiken met een laadpas of mobiele app.

Waarom kiezen voor een ondergronds laadstation van Tumso Laadpaal Techniekers?

  • Waterbestendig: Het ondergrondse laadstation is waterbestendig door de toepassing van het duikklokprincipe. Hiervoor zijn drie componenten gebruikt.
  • Sterk: Een hoge maximale puntbelasting: 12.500 kg. Het ondergrondse laadpunt van Tumso Laadpaal Techniekers behoort tot de NEN-EN 124 klasse B125.
  • Veiligheid: Alle belangrijke elektrische componenten zijn ondergebracht in een waterbestendige IP65 behuizing. Dit vormt direct het elektrische compartiment.
  • Compact: Het ondergrondse laadpunt van Tumso Laadpaal Techniekers meet 600 x 300 x 460 mm. Zo kunt u de grootte van een ondergronds laadpunt van Tumso Laadpaal Techniekers vergelijken met het oppervlak van 2 stoeptegels. Hierdoor past de installatie naadloos in een stoep.
  • Ondergronds Laadpunt: Vermogen tot 22 kW: Het ondergrondse laadpunt heeft een maximaal vermogen van 22 kW, wat voldoende is voor alle soorten elektrische auto’s.
  • Vandalismebestendig: Het ondergrondse laadpunt van Tumso Laadpaal Techniekers sluit semi-automatisch. Een extreem sterk elektrisch slotmechanisme zorgt voor een veilige sluiting van het deksel.

 

Neem contact op voor een offerte

Erreur : Formulaire de contact non trouvé !

Verified by MonsterInsights